New Brand - Mason Garments

09 februari 2018
New Brand - Mason Garments

Sneakers van Mason Garments

Vakmanschap
 

Mason Garments schoenen zijn gemaakt van alleen de beste Italiaanse materialen. Het leer dat ze gebruiken is hoogstaand kalfsleder dat met de hand is geplukt uit de beste leerlooierijen die Italië te bieden heeft. Het bovenwerk is gefabriceerd op eigen gemaakte en nauwkeurig geselecteerde zooleenheden uit Italië.

Bij het constructieproces worden de binnenzool en voering direct in de bovenkant genaaid om een geheel te maken. Deze nieuwe en verbeterde techniek van schoenmaken wordt "Sacchetto" genoemd. De binnenkant van een Sacchetto is als een mocassin gemaakt van gevoerd leer. Het bedekt de voet als een soort handschoen en wordt in het leren bovenwerk verwerkt om een lichtgewicht en flexibel kunstwerk te creëren.

Samengevat, schoenen van Mason Garments zijn van hoge kwaliteit, comfortabel en elegant.

Een mix tussen exclusiviteit en toegankelijkheid. Een high-end sneaker voor een betaalbare prijs, gemaakt van het allermooiste leer. Dat was het uitgangspunt van de makers van Mason Garments toen zij in 2011 deze Amsterdamse schoenenlijn begonnen.

Zoals de, van oorsprong Nederlandse ontwerpers en founders zelf zeggen, draag deze sneaker met minimalistische kledingstukken.

New Brand - Mason Garments

Ben jij op de hoogte?