In Gold we Trust

07 februari 2018
In Gold we Trust

In Gold We Trust

Het begon allemaal een paar decennia geleden, een kleine jongen met de naam Eric Franzel die het starten van een eigen label gebruikte om te ontsnappen aan de werkelijkheid.

Om hem te helpen omgaan met de werkelijkheid, vond zijn moeder het een goed idee om hem aan te melden bij een sportclub. Eric koos voor een sport die de beste outfits en sneakers had. Hij ging naar honkbal en voetbal en aan uiteindelijk koos hij voor de sport met de beste outfit.

Pas na een paar jaar besefte Eric dat mode en creatie kunnen worden gebruikt om een plaats te vinden in de samenleving, dit resulteerde in het starten van zijn eigen t-shirt collectie die hij airbrushte en verkocht aan de jongens in de buurt. Het maken van kleding moest evolueren en daarom schreef hij zich in bij de modevak School, waar hij patronen leerde tekenen.

Na 4 jaar kreeg Eric een baan, het adviseren en ontwerpen van merken op het gebied van productie en styling.
Uiteindelijk vond hij dit werk een beetje saai worden en daaruit is het label Franzel Amsterdam geboren. Een label dat begon met de drang om te maken.

Franzel Amsterdam combineert klassiek met hedendaagse kleding. Het zit hem met name in de details. Het label richt zich op vorm en constructie, het wordt gemaakt voor mensen met een liefde voor niewue avonturen, design, muziek en creativiteit. 

Franzel Amsterdam is al gedragen door nationale èn internationale beroemdheden zoals Mr. Probz, Timor Steffens, Firebeatz, Sunnery James & Ryan Marciano, Mr. Polska, Je Broer, Chris Brown, enzovoort. 

Check de items op https://www.benborst.nl/in-gold-we-trust

In Gold we Trust
   

Ben jij op de hoogte?